Vind een dokter
  • Cabinet de psychologie et d'hypnose Erisckonienne, Rue de la Limite 126, Sint-Joost-ten-Node, Brussels Gewest
  • Avenue Louise 89, Ixelles, Ixelles, Brussels Gewest
Telefoonnummers bekijken
Niet beschikbaar voor online boekingen
Laat hem/haar weten dat u graag online wilt boeken

Algemeen

Wie ben ik? Hoewel deze vraag aan de oppervlakte de eenvoudigste lijkt, omvat zij in feite een subtiele mengeling van betekenissen, waarden, voorstellingen, ervaringen, beelden, vaardigheden en nog veel meer. Het lijkt dus erg moeilijk om deze vraag in een paar regels te beantwoorden, maar dat ga ik toch doen om u een zo getrouw mogelijk beeld te geven van de therapeut die ik ben. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de moeilijkheden die personen ondervinden vaak verband houden met relationele en emotionele assen. Ik pas effectieve psychotherapietechnieken toe om patiënten te helpen zichzelf te begrijpen en hen aan te moedigen een nieuwe houding aan te nemen ten opzichte van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Ik benader de moeilijkheden van mijn patiënten vanuit een systemisch perspectief, dat al uw inter-persoonlijke relaties omvat, maar ook vanuit een meer gedragsmatig perspectief, dat zich richt op uw denkpatronen, d.w.z. de manier waarop u de wereld om u heen waarneemt en interpreteert. Ik maak ook gebruik van Ericksoniaanse hypnose, waarmee ik zeer effectief kan werken aan een reeks alledaagse moeilijkheden, met een focus op uw emotionele gevoelens in plaats van uw persoonlijke geschiedenis. Het is van essentieel belang in gedachten te houden dat therapie geen toverformule is die onmiddellijk al uw problemen zal oplossen, maar een proces dat evenveel investering van de patiënt als van de therapeut vereist. Uiteindelijk kunnen kleine veranderingen, zoals leren omgaan met gevoelens van verdriet of angst, leiden tot grote overwinningen. Ik probeer je eigen reflectie en bronnen te stimuleren, zodat je weer contact met jezelf kunt maken. Mijn benadering van therapie staat een niet-pathologische lezing van uw ervaring voor, om met u samen te werken in een vertrouwensrelatie op korte of lange termijn, afhankelijk van uw behoeften. Ik heb een Master in Publiek Recht en Politieke Wetenschappen en ik heb besloten mijn opleiding af te ronden met een diploma in Klinische Psychologie om dichter bij de moeilijkheden te kunnen staan van de mensen die ik begeleid. Ik ben ook opgeleid in Ericksoniaanse Hypnose, een diploma dat is gecertificeerd door l'Arche, Parijs, en ook in Multidimensionele Gezinstherapie (MDFT), een diploma van de afdeling psychiatrie van het Brugmann-ziekenhuis, om koppels en gezinnen effectief te kunnen helpen. Wat mijn passies betreft, ik ben danser en muzikant, muziekproducer, beatmaker, multi-instrumentalist. Dans en muziek zijn voor mij twee bevoorrechte uitdrukkingsmiddelen met aanzienlijke middelen.

De beschrijving werd aangepast door het Doctoranytime team, gebaseerd op geverifieerde informatie.

Bereikbaarheid

Selecteer praktijk
 • Parking

  • Geen parking beschikbaar

Betalingsmethoden

Diensten

 • Algemene consultatie
 • Thérapie familiale

CV

Opleidingen

 • Universiteit van Bordeaux / Universiteit van Toulouse le Mirail / Université Libre de Bruxelles / L' Arche Paris+Eerste Certificaat van Cambridge 2010 / B-rijbewijs 2011/ Bachelor in de Rechten (2011/2015) / Master in de Rechten (2015/2016) / Bachelor in de Psychologie (2016/2018) / Master in de Klinische Psychologie (2018/2020) / Certificaat in MDFT (Multidimensionele Familietherapie) (2020) / Technicus en Practitioner in Ericksoniaanse Hypnose (2021)
 • First Certificate of Cambridge 2010 / Permis B 2011/ Bachelier de droit (2011/2015) / Maitrise de droit (2015/2016) / Bachelier de Psychologie (2016/2018) / Master de psychologie Clinique (2018/2020) /Certificat en MDFT (thérapie familiale multidimentionnelle (2020) / Technicien et Praticien en Hypnose Ericksonienne (2021)

Professionele ervaring

 • 2018, 2019, 2020 (stagiair) / 2021 (licentiaat)+Bij een centrum voor paardentherapie in Waterloo / Bij de eenheid 73 van het Universitair Ziekenhuis Brugmann / Bij de Cannabiskliniek van het Universitair Ziekenhuis Brugmann / CGAS : Kliniek voor stress- en angstbeheer
 • Dans un centre d'équithérapie à Waterloo / A l'Unité 73 du CHU Brugmann / A la Cannabis Clinic du CHU Brugmann / CGAS : Clinique de la gestion du stress et de l'anxiété

Deelnames aan conferenties

 • Conferenties over veerkracht / over adolescentenpsychologie / over systeempsychologie / over CGT / over ethno-psychiatrie / over de werking van psyloscibine op de hersenen / over ketamine en depressie / over verslavingen met en zonder stoffen / over alcoholvrije dag

Talen

 • Engels
 • Frans

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

 • Proefschrift: Benaderings- en vermijdingsbiases bij herstellende alcoholisten zoals gemeten door posturometrie bij erotische en neutrale beelden van alcohol.

FAQ

Wat is het adres van zorgverlener Mathias Baudet?

Rue de la Limite 126 in Sint-Joost-ten-Node is het adres van zorgverlener Mathias Baudet.

Welke betalingswijzen worden door zorgverlener Mathias Baudet aanvaard ?
Welke talen spreekt zorgverlener Mathias Baudet?
Doctoranytime is een totaaloplossing die de patiënt bijstaat vanaf de eerste symptomen tot aan het herstel door hem de mogelijkheid te bieden de beste zorgverlener te vinden, advies te vragen via chat en met hem te praten via Videoconsultatie. De informatie in dit profiel werd verzameld uit betrouwbare bronnen, zoals de persoonlijke pagina van Mathias Baudet en is geverifieerd door het Doctoranytime team.
Telefoonnummers bekijken
Leden kunnen de prijzen raadplegen en krijgen toegang tot onze functionaliteiten
Leden kunnen de prijzen raadplegen en krijgen toegang tot onze functionaliteiten

Ga verder met

of registreer met uw e-mailadres

Het wachtwoord moet minstens 6 tekens en 1 hoofdletter bevatten
Een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord

Vul het e-mailadres in dat u gebruikt heeft om u te registreren bij doctoranytime en we sturen u een nieuwe code

Uw gegevens zijn in goede handen
doctor-graphic doctor-graphic

Volgens de nieuwe Europese regelgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) geldig vanaf 25 mei 2018, update doctoranytime zijn algemene gebruiksvoorwaarden.

Ons doel is: u toelaten om te begrijpen waarvoor uw data wordt gebruikt, hoe we die data beschermen, u te informeren over uw rechten en hoe die te gebruiken.

Onze termen en voorwaarden veranderen maar ons engagement voor uw persoonlijke data blijft hetzelfde:

 • doctoranytime verkoopt niet noch geeft geen persoonlijke data vrij die wordt verzameld aan derde partijen.
 • doctoranytime deelt enkel persoonlijke data voor de uitvoering waar de gebruiker toestemming voor heeft gegeven.
 • doctoranytime draagt ​​geen van de persoonlijke gegevens van de gebruiker over buiten de Europese Economische Ruimte of op een andere manier dan hierboven niet is vermeld.

Vind al onze verplichtingen in ons Privacybeleid

Gebruiksvoorwaarden

HOE ONS BEREIKEN

De gebruiker kan contact opnemen met DOCTORANYTIME via volgende gegevens: DOCTORANYTIME SPRL, +32 4 349 94 85, E-mail: [email protected]

Gefeliciteerd!!

Uw registratie is voltooid.

We hebben uw verzoek ontvangen

Vul uw e-mail in, wij houden u op de hoogte indien de zorgverlener online boeken mogelijk maakt.

Verzoek verzonden

Wij houden u op de hoogte indien de zorgverlener online boeken mogelijk maakt.

Bent u Mathias Baudet?