Vind een dokter
Maak een afspraak

Beschrijving

In mijn persoonlijke en professionele leven staat de zoektocht naar veerkracht en psychologische flexibiliteit steeds centraal. Mijn grote kracht schuilt in het luisteren naar de ander, het bieden van rust en ruimte. Daarbij vind ik het leuk om te vertrekken vanuit creatieve technieken omdat al creërend heel veel informatie vrijkomt. In verbondenheid met anderen, voel ik me als een vis in het water. Ik kan uitdaging vinden in situaties te bekijken vanuit verschillende standpunten en te observeren wat er zich afspeelt. Dit steeds op een zachte en geduldige manier. Ik werk vanuit een cliëntgericht psychotherapeutisch kader, aangevuld met technieken uit ontwikkelings- en mindfulness based cognitive therapie. Hierbij bepaal jij zelf het tempo van het proces en kijken we samen naar wat er onder de oppervlakte speelt. We vertrekken steeds vanuit je gevoel in het hier en nu.

Specialisaties - Annabel Van Orshoven

 • Wanneer kinderen ergens vast komen te zitten, laten ze dat vaak zien in hun gedrag. Al spelend gaan we samen op zoek naar wat je kind wil vertellen. Op allerlei creatieve manieren leert je kind uiting geven aan gevoelens en gedachten. Met onze talenten op zak, vertalen we moeilijkheden naar haalbare uitdagingen. Het is belangrijk om ook de omgeving van het kind mee te nemen in de begeleiding. Zij zien het kind namelijk iedere dag en kennen hun kind het beste. Daarom worden ouders of andere steunfiguren zoveel mogelijk meegenomen in het begeleidingstraject.
 • Bij jongeren gaan we vooral aan de slag met spreken, hoewel we steeds vertrekken vanuit jouw noden. We gaan op zoek naar manieren om jou beter in je vel te doen voelen. In JOUW uurtje mag je vertellen over de zaken die JIJ belangrijk vindt.
 • Begeleiding volwassenen: tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we samen op welke zaken je botst in je leven. Van hieruit onderzoeken we welke wegen jij kan nemen naar een waardevol leven. Dit doen we aan de hand van het aanleren van verschillende vaardigheden, aangepast aan wat bij jou past.

Expertises

Kinderen , Klinisch psycholoog, Tieners

Aanvullende expertises

Zelfbeeld en zelfvertrouwen, weerbaarheid, assertiviteit, keuzes maken, piekeren, stress en spanning, depressie, woedebuien, perfectionisme, meditatietechnieken, hooggevoeligheid, sociale vaardigheden, rouw en verlies, pijnklachten, motivatie, studiemethode, uitstelgedrag, (faal)angst, moeilijkheden rond slapen, ouder-kindrelatie, levensvragen, talentontwikkeling.

Beoordelingen van patiënten

Geverifieerde beoordelingen van patiënten

Punctualiteit
10
Properheid van de praktijk
10
Duidelijke informatie betreffende de aandoening
10
Duidelijke informatie betreffende bijwerkingen
10

Kaart

CV - Annabel Van Orshoven

OPLEIDING

 • Master Klinische Psychologie (UGent, 2014 - 2016)
 • Kindtrainer (Steunpunt en Trainingscentrum Opvoeding, 2014)
 • Mentor in Coaching en Diversiteit (UGent, 2015 - 2016)
 • 8-weken cursus Acceptance and Commitment Therapie voor hulpverleners (ACT-Academie, 2019)
 • Congres Kruispuntdenken (Uit De Marge, 2019)
 • Workshop Speltherapie (Focus on Emotion, 2019)
 • Coaching voor gevorderden (Kessels & Smith, 2020)
 • Workshop Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Psychotherapie (Focus on Emotion, 2020)
 • Workshop Emotion Focused Therapy (Focus on Emotion, 2020)

Talen

 • Nederlands
Log in op doctoranytime
Schrijf u gratis in

Raadpleeg de prijzen van al de consultaties op doctoranytime zonder enige beperking!

 • Wachtwoord moet minstens 6 karakters en 1 hoofdletter bevatten
Een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord

Vul het e-mailadres in dat u gebruikt heeft om u te registreren bij doctoranytime en we sturen u een nieuwe code

Gefeliciteerd!!

Uw registratie is voltooid.

Bent u Annabel Van Orshoven?

Hulp nodig ?