Vind een dokter
×
Tandartsen

Frequently Asked Questions
Wanneer moet ik een tandarts in Brussel zien?

Mondgezondheid is niet om te verwaarlozen. Het is beter om een tandarts in Brussel te raadplegen zodra u pijn of verhoogde gevoeligheid voor warm of koud voelt om complicaties als gevolg van gaatjes, overtollig tandsteen, abces, enz. te voorkomen. De tandarts kan ook cosmetische tandheelkunde beoefenen en tanden bleken of facings bieden. Het is ook belangrijk om elke zes maanden voor controle te gaan bij een tandarts in de Belgische hoofdstad. De Brusselaars kunnen een tandarts raadplegen zonder vooraf een arts te raadplegen. In Brussel duurt een consult gemiddeld 30 minuten, soms meer afhankelijk van het soort consult. De tandarts biedt verschillende consulten, zoals een orale controle, een algemene raadpleging, een ontkalking, de ontsmetting van een tand, vulling, de installatie van bruggen en kronen, de installatie van een vaste of verwijderbare prothese of zelfs een radiografie. Het is ook mogelijk om een kinderarts te raadplegen die een tandarts is die gespecialiseerd is in de zorg voor kinderen, of om een orthodontist te raadplegen die zich bezighoudt met het corrigeren van slechte stand van tanden voor een functioneel en esthetisch doel.

Waar vind je een tandarts in Brussel?

Brussel heeft meer dan 1.500 tandartsen en het is heel eenvoudig om via doctoranytime een goede tandarts te vinden in Sint-Gillis, Elsene, Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Etterbeek, Molenbeek, Jette, Anderlecht, Linkebeek, Laken, Sablon, Marollen, Dansaert, Grote Markt, Matonge of Sint-Katelijne. In geval van nood kunt u gemakkelijk een goede tandarts of orthodontie vinden in Brussel, in het weekend of op een feestdag.

Honoraria en prijzen van tandartsen, wat zijn de verschillen?

De prijzen van de vergoedingen zijn variabel, de tussenkomst van de verzekering komt voor rekening van de patiënt. De onderlinge maatschappijen (Solidaris, Partenamut, Christian Mutuality, enz.), De openbare autoriteiten en de vertegenwoordigers van de beoefenaars leggen de vergoedingen voor hun diensten bij overeenkomst vast. Het staat beoefenaars vrij om deze conventie te ondertekenen of niet. Door dit te doen, stemt de tandarts ermee in deze vergoedingen te respecteren. Een erkende tandarts biedt bijvoorbeeld vaak de goedkoopste en best vergoedde vergoedingen. Het is belangrijk op te merken dat een niet-geautoriseerde tandarts supplementen in rekening kan brengen die niet door een zorgverzekering worden gedekt. Ter informatie: de prijs van een algemene raadpleging varieert van € 23 tot € 60. In België is de tandarts geen arts en heeft hij een aparte opleiding om zijn tandartspraktijk te openen.

×

Hulp nodig ?

Log in op doctoranytime
Schrijf u gratis in

Raadpleeg de prijzen van al de consultaties op doctoranytime zonder enige beperking!

  • Wachtwoord moet minstens 6 karakters en 1 hoofdletter bevatten
Een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord

Vul het e-mailadres in dat u gebruikt heeft om u te registreren bij doctoranytime en we sturen u een nieuwe code

Gefeliciteerd!!

Uw registratie is voltooid.

Doe een Videoconsultatie met een professional in de gezondheidszorg

Maak een afspraak voor een Videoconsultatie in 3 klikken en voer uw consultatie met uw zorgverleners onmiddellijk uit vanaf uw smartphone, tablet of pc.

home
Raadpleeg uw zorgverlener vanuit het comfort van uw huis
time
Krijg onmiddellijk een afspraak
data
Beveilig uw peroonlijke gegevens

Het enige wat u hoeft te selecteren is de optie maak een afspraak voor een Videoconsultatie.

Bent u een zorgverlener ? Klik hier.

MAAK EEN AFSPRAAK