Betrouwbaarheid en validiteit

De medische inhoud van Doctoranytime wordt geschreven door Sandrine Mechelynck in samenwerking met een team van wetenschappers en professionals in de gezondheidszorg. Zo verzekeren we dat deze informatie objectief en up-to-date is.

Hoe creëren we wetenschappelijke inhoud

De belangrijkste informatie wordt verzameld na het interviewen van de zorgverleners waar we mee samenwerken.
We streven ernaar een antwoord te bieden op elke mogelijke vraag van patiënten die gelijkaardige symptomen of ziektekenmerken vertonen.

  • 1Eénmaal de wetenschappelijke inhoud verzameld is door ons medisch team vullen we de informatie aan met behulp van wereldwijde erkende medische bronnen.
  • 2Ons redactieteam verwerkt het materiaal, bewerkt het en stuur het dan opnieuw door naar de professionals in de gezondheidszorg voor de finale correcties en aanpassingen.
  • 3Gepubliceerde artikels zijn altijd beschikbaar voor onze zorgverleners voor verbetering en vernieuwing, naargelang nieuwe wetenschappelijke studies, inhoud en data.
  • 4We houden altijd in gedachten dat het belangrijkste doel van deze informatie over een medisch probleem niet het stellen van een diagnose is en niet het geven van een behandelingsmethode is. Onze rol is louter informatief, soms gerustellend, maar altijd enkel adviserend. De arts is de enige die een behandeling kan suggeren voor het gezondheidsprobleem dat u ervaart, na een klinisch medisch onderzoek en na het indachtig nemen van uw familiale en individuele medische voorgeschiedenis.