MENU
  • BENT U EEN ZORGVERLENER?
  • Inloggen
  • Hulp nodig?
Vind een zorgverlener
Uw locatie werd niet gevonden
×
Type consultatie:
×

4 specialisten in borstonderzoek in de buurt van Genk

Jan Geens
De arts Jan Geens, Radioloog, werkt in de stad Genk. Bekijk de agenda online om de beschikbaarheid voor afspraken te bekijken.
Profiel bekijken
Kris Leroux
Leroux. Beroep : Radioloog. Praktijk : Genk.
Profiel bekijken
Isabelle Van Miegehem
Naam : Van Mieghem, specialisme : Radioloog, stad : Hasselt.
Profiel bekijken
Erwin Leesen
Deze Radioloog ontvangt u in zijn praktijk voor borstonderzoek in de omgeving van Hasselt.
Profiel bekijken
Andere specialisten in borstonderzoek in België
U bent Radioloog en u verschijnt niet in deze zoekopdracht? Ontdek hoe Doctoranytime uw dagelijkse leven kan vereenvoudigen.
Voeg je kabinet toe

Borstonderzoek - Meer weten

Bij de controle zal de arts letten op huidintrekkingen, huidverharding, vocht- of bloedverlies uit de tepel, etc. Hij bevoelt het borstklierweefsel volgens een vast patroon. Eventuele knobbeltjes zal de arts beoordelen op hun grootte, vorm, hardheid en beweeglijkheid (vast aan de huid of niet). Het waardeoordeel hangt sterk af van de fase van de menstruele cyclus. Het borstonderzoek vindt best zo’n tien dagen na de menstruatie plaats. Daarnaast bevoelt de arts ook de oksels en de regio boven het sleutelbeen. Daar liggen namelijk de lymfeklieren die in nauw verband staan met het borstklierweefsel. Op basis van de resultaten van dit klinisch onderzoek zal de arts beslissen of verder technisch onderzoek, zoals een mammografie en/of een echografie, noodzakelijk is.