MENU
  • BENT U EEN ZORGVERLENER?
  • Inloggen
  • Hulp nodig?
Vind een zorgverlener
Uw locatie werd niet gevonden
×
Type consultatie:
×

2 specialisten in bacteriële infecties in de buurt van Anderlecht

Boeynaems Jean-Marie
De Klinisch Bioloog, Jean-Marie, ontvangt u in een professionele prakijk in de stad Anderlecht. Bekijk de agenda online om een afspraak in te plannen.
Profiel bekijken
Lazarova Elena Georgiev
De Klinisch Bioloog, Lazarova Elena Georgiev, werkt in de stad Anderlecht. Bekijk de agenda online om de beschikbaarheid te bekijken.
Profiel bekijken
Andere specialisten in bacteriële infectie in België
U bent Klinisch Bioloog en u verschijnt niet in deze zoekopdracht? Ontdek hoe Doctoranytime uw dagelijkse leven kan vereenvoudigen.
Voeg je kabinet toe

Bacteriële infectie - Meer weten

Vele soorten bacteriën zijn altijd en overal aanwezig. Sommigen zijn nooit problematisch, sommigen zijn zelfs nuttig, andere kunnen bij ernstige verzwakking of onder speciale omstandigheden weleens tot ziekteverschijnselen aanleiding geven (pathogeen), weer andere doen dat geregeld. Bij de celstofwisseling van bacteriën kunnen voor de mens schadelijke toxines ontstaan, met als gevolg ziektes als cholera, pest, tetanus. Er zijn veel bacteriën die normaal niet in of op de mens voorkomen en bij contact tot ziekteverschijnselen leiden. Ook kunnen bacteriën zich ongemerkt verspreiden via bacillendragers die zelf geen last van de bacteriën hebben maar wel de bacterie afgeven via ontlasting, urine, bloed en speeksel. Tegen ziekten die door bacteriën worden veroorzaakt kunnen meestal antibiotica worden gebruikt.