MENU
  • BENT U EEN ZORGVERLENER?
  • Inloggen
  • Hulp nodig?
Vind een zorgverlener
Uw locatie werd niet gevonden
×
Type consultatie:
×

7 specialisten in bacteriële infecties

Kristof Bafort
Meneer Kristof Bafort heeft een eigen praktijk in de omgeving van Overpelt, waarje hem kunt bereiken voor eventuele afspraken die gaan over bacteriële infectie.
Profiel bekijken
Charles Salpeteur
Zou u hulp kunnen gebruiken van een specialist in bacteriële infectie ? De heer. Charles Salpeteur is Klinisch Bioloog in de stad Dinant.
Profiel bekijken
Boeynaems Jean-Marie
De Klinisch Bioloog, Jean-Marie, ontvangt u in een professionele prakijk in de stad Anderlecht. Bekijk de agenda online om een afspraak in te plannen.
Profiel bekijken
Lazarova Elena Georgiev
De Klinisch Bioloog, Lazarova Elena Georgiev, werkt in de stad Anderlecht. Bekijk de agenda online om de beschikbaarheid te bekijken.
Profiel bekijken
René Seghaye
Profiel bekijken
Caroline Debruyne
Caroline Debruyne , Klinisch Bioloog, bevindt zich in de gemeente Jabbeke. Neem telefonisch of per e-mail contact op om de beschikbaarheid te bekijken.
Profiel bekijken
Joris Penders
Bent u op zoek naar een expert in bacteriële infectie ? Dhr. Joris Penders is Klinisch Bioloog in Maasmechelen.
Profiel bekijken
Andere specialisten in bacteriële infectie in België
U bent Klinisch Bioloog en u verschijnt niet in deze zoekopdracht? Ontdek hoe Doctoranytime uw dagelijkse leven kan vereenvoudigen.
Voeg je kabinet toe

Bacteriële infectie - Meer weten

Vele soorten bacteriën zijn altijd en overal aanwezig. Sommigen zijn nooit problematisch, sommigen zijn zelfs nuttig, andere kunnen bij ernstige verzwakking of onder speciale omstandigheden weleens tot ziekteverschijnselen aanleiding geven (pathogeen), weer andere doen dat geregeld. Bij de celstofwisseling van bacteriën kunnen voor de mens schadelijke toxines ontstaan, met als gevolg ziektes als cholera, pest, tetanus. Er zijn veel bacteriën die normaal niet in of op de mens voorkomen en bij contact tot ziekteverschijnselen leiden. Ook kunnen bacteriën zich ongemerkt verspreiden via bacillendragers die zelf geen last van de bacteriën hebben maar wel de bacterie afgeven via ontlasting, urine, bloed en speeksel. Tegen ziekten die door bacteriën worden veroorzaakt kunnen meestal antibiotica worden gebruikt.