Vind een dokter
Maak een afspraak

Beschrijving

In mijn persoonlijke en professionele leven staat de zoektocht naar veerkracht en psychologische flexibiliteit steeds centraal. Mijn grote kracht schuilt in het luisteren naar de ander, het bieden van rust en ruimte. Daarbij vind ik het leuk om te vertrekken vanuit creatieve technieken omdat al creërend heel veel informatie vrijkomt. In verbondenheid met anderen, voel ik me als een vis in het water. Ik kan uitdaging vinden in situaties te bekijken vanuit verschillende standpunten en te observeren wat er zich afspeelt. Dit steeds op een zachte en geduldige manier. Ik werk vanuit een cliëntgericht psychotherapeutisch kader, aangevuld met technieken uit ontwikkelings- en mindfulness based cognitive therapie. Hierbij bepaal jij zelf het tempo van het proces en kijken we samen naar wat er onder de oppervlakte speelt. We vertrekken steeds vanuit je gevoel in het hier en nu.

Specialisaties - Annabel Van Orshoven

 • Wanneer kinderen ergens vast komen te zitten, laten ze dat vaak zien in hun gedrag. Al spelend gaan we samen op zoek naar wat je kind wil vertellen. Op allerlei creatieve manieren leert je kind uiting geven aan gevoelens en gedachten. Met onze talenten op zak, vertalen we moeilijkheden naar haalbare uitdagingen. Het is belangrijk om ook de omgeving van het kind mee te nemen in de begeleiding. Zij zien het kind namelijk iedere dag en kennen hun kind het beste. Daarom worden ouders of andere steunfiguren zoveel mogelijk meegenomen in het begeleidingstraject.
 • Bij jongeren gaan we vooral aan de slag met spreken, hoewel we steeds vertrekken vanuit jouw noden. We gaan op zoek naar manieren om jou beter in je vel te doen voelen. In JOUW uurtje mag je vertellen over de zaken die JIJ belangrijk vindt.
 • Begeleiding volwassenen: tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we samen op welke zaken je botst in je leven. Van hieruit onderzoeken we welke wegen jij kan nemen naar een waardevol leven. Dit doen we aan de hand van het aanleren van verschillende vaardigheden, aangepast aan wat bij jou past.

Expertises

Kinderen , Klinisch psycholoog, Tieners

Aanvullende expertises

Zelfbeeld en zelfvertrouwen, weerbaarheid, assertiviteit, keuzes maken, piekeren, stress en spanning, depressie, woedebuien, perfectionisme, meditatietechnieken, hooggevoeligheid, sociale vaardigheden, rouw en verlies, pijnklachten, motivatie, studiemethode, uitstelgedrag, (faal)angst, moeilijkheden rond slapen, ouder-kindrelatie, levensvragen, talentontwikkeling.

Beoordelingen van patiënten

Geverifieerde beoordelingen van patiënten

Punctualiteit
10
Properheid van de praktijk
10
Duidelijke informatie betreffende de aandoening
10
Duidelijke informatie betreffende bijwerkingen
10

Kaart

COVID-19: Maatregelen
Deze zorgverlener neemt alle voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen

CV

Opleidingen

 • Master Klinische Psychologie (UGent, 2014 - 2016)
 • Kindtrainer (Steunpunt en Trainingscentrum Opvoeding, 2014)
 • Mentor in Coaching en Diversiteit (UGent, 2015 - 2016)
 • 8-weken cursus Acceptance and Commitment Therapie voor hulpverleners (ACT-Academie, 2019)
 • Congres Kruispuntdenken (Uit De Marge, 2019)
 • Workshop Speltherapie (Focus on Emotion, 2019)
 • Coaching voor gevorderden (Kessels & Smith, 2020)
 • Workshop Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Psychotherapie (Focus on Emotion, 2020)
 • Workshop Emotion Focused Therapy (Focus on Emotion, 2020)

Talen

 • Nederlands

COVID-19: Veiligheidsvoorschriften

De volgende richtlijnen zijn opgesteld om de verspreiding van COVID-19 in medische instellingen te voorkomen. {0} voldoet aan al deze richtlijnen.


Screening en testing

De basissymptomen worden gecontroleerd telkens als iemand de praktijk binnenkomt en ook het personeel wordt regelmatig getest. Een persoon die tekenen van infectie vertoont, wordt onmiddellijk afgezonderd voordat hij in contact komt met anderen.

Beschermende uitrusting

Iedereen draagt een masker, behalve kinderen jonger dan 12 jaar. Het personeel gebruikt ook beschermende uitrusting tijdens de behandeling.

Reiniging en ontsmetting

Alle ruimtes worden regelmatig schoongemaakt, gedesinfecteerd en geventileerd. Het personeel desinfecteert zijn handen voor en na elk contact met de patiënt.

Fysieke afstand

Het aantal personen dat in de faciliteiten wordt toegelaten, wordt tot een minimum beperkt en de regel van 1,5 m fysieke afstand wordt toegepast.

Leden kunnen de prijzen raadplegen en krijgen toegang tot onze functionaliteiten
Leden kunnen de prijzen raadplegen en krijgen toegang tot onze functionaliteiten

Maak een account aan met

of met uw e-mailadres

 • Het wachtwoord moet minstens 6 tekens en 1 hoofdletter bevatten
Een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord

Vul het e-mailadres in dat u gebruikt heeft om u te registreren bij doctoranytime en we sturen u een nieuwe code

Uw gegevens zijn in goede handen.
doctor-graphic doctor-graphic

Volgens de nieuwe Europese regelgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) geldig vanaf 25 mei 2018, update doctoranytime zijn algemene gebruiksvoorwaarden.

Ons doel is: u toelaten om te begrijpen waarvoor uw data wordt gebruikt, hoe we die data beschermen, u te informeren over uw rechten en hoe die te gebruiken.

Onze termen en voorwaarden veranderen maar ons engagement voor uw persoonlijke data blijft hetzelfde:

 • doctoranytime verkoopt niet noch geeft geen persoonlijke data vrij die wordt verzameld aan derde partijen.
 • doctoranytime deelt enkel persoonlijke data voor de uitvoering waar de gebruiker toestemming voor heeft gegeven.
 • doctoranytime draagt ​​geen van de persoonlijke gegevens van de gebruiker over buiten de Europese Economische Ruimte of op een andere manier dan hierboven niet is vermeld.

Vind al onze verplichtingen in ons Privacybeleid

HOE ONS BEREIKEN

De gebruiker kan contact opnemen met DOCTORANYTIME via volgende gegevens: DOCTORANYTIME SPRL, +32 4 349 94 85, E-mail: [email protected]

Gefeliciteerd!!

Uw registratie is voltooid.

Bent u Annabel Van Orshoven?

Hulp nodig ?